Мережа піцерій Pizza Hut змінила оператора у РФ: поляки продали бізнес місцевій компанії

Вівторок, 7 червня 2022, 11:48 -

Власник майстер-франшизи мережі піцерій Pizza Hut у Росії - польський холдинг Amrest - продав цей бізнес місцевому оператору, компанії "Ной-М".

Про це пише "Комерсант" із посиланням на польську компанію та її звітність за перший квартал, де йшлося про можливу передачу бізнесу місцевому оператору.

Зазначається, що угода вже закрита.

Газета додає, що польський Amrest продав франшизу в РФ за згодою власника бренду - американської Yum! Brands.

Реклама:

Компанія "Ной-М" заснована топ-менеджерами групи "Ростик", що розвиває ресторани "IL Патіо", "Планета суші", T.G.I. Friday's.

Amrest ще у березні заявила про плани залишити російський ринок. У Росії вона керувала 267 закладами Pizza Hut та KFC (бренди належать Yum! Brands, яка теж вирішила призупинити роботу в Росії) і намагалася на початку року продати бізнес дочірній структурі ВТБ.

Через заборону з боку ЄС на угоди з компаніями із списку санкцій, куди входить ВТБ, зробити це не вдалося.

Amrest повідомила, що більше не буде оператором ресторанів Pizza Hut у Росії, а заклади перейшли під управління локальної компанії. В Yum! Brands не відповіли на запит газети.

У Росії під брендом Pizza Hut працює близько 70 піцерій. Мережа управлялася польською Amrest та американською Yum! Brands, у 2018 році Amrest викупила заклади американських партнерів та придбала майстер-франшизу бренду. У 2020 році, за даними джерела на ринку, 39 точок Pizza Hut розвивали франчайзі, а рештою Amrest управляла самостійно.

Співрозмовники газети повідомили, що на заклади Pizza Hut чекає ребрендинг, але новий власник ще не визначився з новою назвою.

Сума угоди навряд чи перевищила 300 млн рублів, що близько до вартості обладнання закладів та ціни переуступки прав оренди приміщень під піцеріями, оцінив гендиректор "Infoline-Аналітики" Михайло Бурмістров.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: