"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колишній завод Renault у Москві після зміни власника перейменували на "Москвич"

Понеділок, 6 червня 2022, 09:32 -

Колишній завод Renault в Москві - ЗАТ "Рено Росія" - офіційно перейменували на АТ "Московський автомобільний завод Москвич".

Про це пише РБК із посиланням на дані держреєстру.

Відповідні зміни до реєстру внесли 3 червня, там же зафіксовано і зміну керівника - замість Яна Птачека ним став заступник голови дептрансу Дмитро Пронін.

Також зазначається, що співвласником компанії є ТОВ "Центр розвитку технологій", яка через АТ "Особлива економічна зона "Зеленоград" контролюється департаментом майна Москви.

Реклама:

Нагадаємо: 

У травні стало відомо, що російські активи французької автомобілебудівної компанії Renault перейшли у державну власність РФ.

У результаті операцій частки в активах розподіляться таким чином:

  • 100% акцій ЗАТ "Рено Росія" володітиме Уряд Москви.
  • 67,69% акцій автоконцерну "АВТОВАЗ" переходять у власність Російської Федерації в особі ФГУП "НАМІ".
  • Акції автоконцерну АВТОВАЗ, що залишилися, збереже ДК "Ростех".

Також повідомлялось про опціон на зворотний викуп Renault своєї частки в Автовазі, який може бути реалізований протягом наступних 6 років.

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що на заводі Renault у Москві відновлять виробництво автомобілів під "історичним" брендом "Москвич".

Економічна правда 

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: