"Енергоатом" постачатиме електроенергію до Молдови

П'ятниця, 3 червня 2022, 15:25 -

НАЕК "Енергоатом" з 4 червня розпочне поставки електроенергії до Молдови - найбільший виробник електроенергії України уклав експортний контракт з молдовською державною компанією Energocom.

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома" в Telegram.

Відповідно до домовленостей, "Енергоатом" планує у червні поставити в Молдову 85,2 тис МВт-год електроенергії за ціною $77 за 1 МВт-год.

"Своєю чергою, завдяки експорту Енергоатом отримає додаткове джерело для фінансування ПСО, за яким здійснюється постачання електроенергії населенню.

Реклама:

Енергоатом має великий потенціал для збільшення обсягів виробництва електричної енергії, тому її експорт до Молдови, а згодом – і до сусідніх країн ЄС, є надзвичайно перспективним напрямком торговельної діяльності компанії", - йдеься в повідомленні.

У компанії зазначили, що енергоспоживання Молдови значною мірою залежить від генерації на Молдовській ДРЕС, що належить РФ. Український експорт дозволить країні диверсифікувати постачання електричної енергії та посилити її енергетичну безпеку.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що компанія Energocom (Молдова) планує підписати з "Енергоатомом" договір на постачання електроенергії, який має покрити до 30% споживання країни у червні.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: