"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У російських ритейлерів скоротився асортимент побутової техніки та електроніки

П'ятниця, 3 червня 2022, 10:45 -

У російських ритейлерів скоротився асортимент побутової техніки та електроніки - через зупинені поставки та проблеми з виробництвом усередині РФ.

Про це пише РБК із посиланням на торгові мережі.

Так, вибору стало найменше у категоріях, де була максимально високою частка компаній зі США, Євросоюзу та Південної Кореї, заявив виданню комерційний директор мережі магазинів "Холодильник.ру" Олексій Погудалов.

Це в тому числі посудомийні шафи та варильні панелі, холодильники, телевізори та смартфони, а також пилососи.

Реклама:

За словами Погудалова, серед брендів асортимент найсильніше скоротився у Samsung та Apple, а також Bosch, Electrolux, Miele та Dyson.

При цьому, скорочення асортименту найбільш характерне для смартфонів та планшетів - насамперед виробництва Samsung та Apple, заявив віце-президент із закупівель та розвитку "Связного" Михайло Догадін.

Скорочення асортименту пов'язане частково з припиненням поставок до Росії, частково - з проблемами на виробництві через брак комплектуючих та неможливість ввезення готової продукції "обхідними шляхами", кажуть експерти.

"Запаси техніки на складах ритейлерів допомогли пом'якшити скорочення асортименту, а зараз місця, що звільнилися, активно займають китайські та турецькі бренди, а також до Росії надійшли перші партії електроніки, ввезені паралельним імпортом - без дозволу правовласника.

Частина сірих товарів уже з'явилася на полицях магазинів", - йдеться у статті.

Близько 1000 іноземних компаній оголосили про припинення роботи в Росії або повний вихід з ринку після початку вторгнення РФ в Україну, підрахувала Єльська школа менеджменту. Постачання офіційно припинили зокрема Samsung та Apple.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: