У ЄС пропонують заборонити ароматизований тютюн для систем нагрівання 

Середа, 29 червня 2022, 20:38 -

У Європейській комісії вважають, що Євросоюз повинен заборонити ароматизований тютюн для систем нагрівання (ТВЕНи) після сплеску попиту на них.

Про це заявила Стелла Кіріакідес, єврокомісарка з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів, повідомляє Bloomberg.

Заборона також допоможе блоку просунутися на шляху до скорочення споживання тютюну до менш ніж 5% населення до 2040 року, сказала Кіріакідес.

Пропозиція буде розглянута Європейською радою та Європейським парламентом і набуде чинності через 20 днів після публікації в Офіційному журналі. Держави-члени матимуть вісім місяців, щоб імплементувати директиву у своє національне законодавство.

Реклама:

"Профілактика завжди буде краще, ніж лікування", – додала Кіріакідес.

Ароматизовані тютюнові вироби давно стали предметом уваги суспільства, оскільки такі продукти  можуть бути спрямовані на передусім молодих споживачів.

Нагадуємо:

Реклама:

Верховна Рада на засіданні 16 грудня заборонила рекламу електронних цигарок та систем для нагрівання тютюну, а також продаж ароматизованих цигарок. Закон набирає чинності через вісімнадцять місяців з дня його опублікування.

Реклама: