У Мінінфраструктури очікують стабілізації ситуації з пальним до осені

Понеділок, 20 червня 2022, 15:52 -

Ситуація з дефіцитом пального, яка виникла через обстріли РФ інфраструктури для виробництва та зберігання пального, буде стабілізована ближче до осені.

Про це у коментарі Financial Times заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, додавши, що до цього часу буде підписано довгострокові контракти із закордонними постачальниками.

За словами Кубракова, на сьогодні нестача пального в Україні викликана його постачанням вантажівками та потягами через кордони.

"Увесь наш імпорт - з ЄС. Раніше ми використовували лише найближчі до України країни та порти в Польщі та Румунії, зараз імпортуємо з Бельгії, Нідерландів", - зазначив міністр.

Реклама:

До війни Україна імпортувала через кордони з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією лише 5% пального, заявив заступник голови Офісу президента Володимира Зеленського Ростислав Шурма. Зараз цей показник становить 100%.

За його словами, Київ уже збільшив пропускну спроможність на кордонах з ЄС у десятки разів і хоче ще подвоїти цю потужність.

Читайте також: Держава більше не регулює ціни на пальне: коли зникне дефіцит та чи буде 100 гривень за літр

Реклама:

Нагадуємо:

Оперативний штаб при Кабінеті міністрів 17 травня вирішив тимчасово відмовитися від держрегулювання цін на бензин і дизель. В уряді наголосили, що такий крок дозволить операторам ринку наситити ринок необхідним ресурсом з європейського та інших ринків.

Знищення Кременчуцького НПЗ, який був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвели до нестачі пального на АЗС. Ситуація має владнатися протягом декількох тижнів, доки ринок не перелаштується на поставки з ЄС.

Економічна правда 

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: