Канадський золотовидобувач Kinross продав бізнес у РФ місцевому мільярдеру

Середа, 15 червня 2022, 18:35 -

Канадська золотодобувна компанія Kinross Gold Corporation оголосила про продаж 100% своїх російських активів групі Highland Gold Mining російського мільярдера Владислава Свіблова.

Про це йдеться у заяві канадської компанії від 15 червня.

При цьому, попередньо узгоджена у квітні вартість угоди становила 680 мільйонів доларів, що передбачало виплату 100 млн дол після її закриття, а решту 580 млн дол планувалося отримати в якості щорічних платежів з 2023 по 2027 рік.

Проте ціну скоригували після розгляду нещодавно сформованої російської підкомісії з контролю за іноземними інвестиціями, яка схвалила цю операцію за ціною не більше 340 мільйонів доларів.

Реклама:

"Після схвалення та завершення продажу Kinross позбулася всіх своїх інтересів у Росії і не має жодних зобов’язань у країні", - йдеться у повідомленні.

При цьому, Kinross отримал 300 млн дол на свій корпоративний рахунок, а також отримає 40 млн дол відстроченого платежу через рік після закриття угоди.

Kinross - канадська глобальна золотодобувна компанія, яка має копальні та проєкти в Сполучених Штатах, Бразилії, Мавританії, Чилі, Гані та Канаді. 

Реклама:

У РФ Kinross розробляла родовище Купол у Чукотському автономному окрузі. 

Компанія раніше також розробляла родовище Кубака в Північно-Евенському районі Магаданської області, але у 2008 році продала його компанії "Поліметал".

Highland Gold - золотодобувна компанія з активами в Росії та Центральній Азії. Входить до десятки найбільших золотовидобувачів Росії.

Нагадаємо:

У березні повідомлялось, що канадська компанія Kinross Gold веде переговори про продаж бізнесу в Росії з однією з компаній, що не перебуває під санкціями.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: