Японія після відеозустрічі лідерів G7 погодилась на нафтове ембарго проти РФ

Понеділок, 9 травня 2022, 10:14 -

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив після недільної онлайн-зустрічі лідерів G7, що Японія запровадить ембарго на імпорт російської сирої нафти у рамках рішення G7 протидіяти вторгненню Росії в Україну.

Про це пише CNN.

"Єдність G7 має важливе значення в даний час, і на основі заяви лідерів G7 ми вирішили вжити заходів для принципового ембарго на російську нафту", – сказав Кісіда.

За його словами, це "важке рішення", оскільки Японія "покладається на імпорт для більшості своїх енергетичних ресурсів".

Реклама:

При цьому, Кісіда не вказав терміни ембарго Японії на імпорт російської нафти.

Нагадаємо:

Лідери країн "Групи семи" після онлайн-зустрічі з президентом Володимиром Зеленським пообіцяли запровадити нафтове ембарго проти Росії та збільшувати постачання сучасного і важкого озброєння в Україну.

Раніше міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії Коїті Хагіуда заявив, що Японія не буде найближчим часом запроваджувати ембарго на нафту з РФ - у країни "обмежені" енергетичні ресурси, тому їй буде важко негайно наслідувати приклад ЄС.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: