Росіяни вкрали пів мільйона тонн зерна в окупованих регіонів України 

П'ятниця, 6 травня 2022, 11:46 -
 
getty images

За час окупації українських областей на Південь та Схід країни росіяни вже викрали близько 500 тисяч тонн зерна – це третина запасів на цих територіях.

Про це йдеться у статті ЕП.

На момент початку повномасштабної війни на українських складах залишалося 20 млн тонн невивезеного зерна. При цьому 1,5 млн тонн – на тимчасово окупованій Росією території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей.

З урахуванням поточних ринкових цін, на тимчасово окупованих територіях залишилось українського зерна на близько пів мільярда доларів.  

Реклама:

Частішають повідомлення аграріїв про випадки рейдерства та крадіжок їхньої продукції чи агротехніки. Наприклад, на Луганщині росіяни вивезли або знищили трирічний обсяг потреб жителів області у зернових. Це єдина область України, у якій сівба так і не розпочалася.

В Мінагрополітики в коментарі ЕП зазначили, що росіяни вже викрали близько 500 тис тонн зерна – третину обсягу, що знаходиться на окупованих територіях. Найбільше обсягів вивозять з Херсонщини та Запорізької області.

Так, нещодавно мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що у запорізьких фермерів хочуть забрати 70% їхнього врожаю.

Більше про те, як і навіщо ворог краде українське зерно та що ще означає для мешканців тимчасово окупованих міст читайте у статті: Вкрав, вивіз, в Москву. Як окупанти намагаються продати крадене українське зерно іншим країнам 



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: