Одна з найбільших ТЕС України зупинилася – закінчилося вугілля  

Четвер, 5 травня 2022, 12:21 -


Інновації в дії
dtek

На Запорізькій теплоелектростанції закінчилося вугілля, яке неможливо поставити внаслідок тимчасової окупації Енергодару росіянами та бойових дій на Півдні України – роботу ТЕС зупинено.

Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов, пресслужба ДТЕК.

Орлов підкреслив, що зупинка роботи ЗаТЕС не відобразиться на населенні міста у розрізі надання комунальних послуг. Тепло-, енерго та водопостачання в Енергодарі переведено на ЗАЕС. У холдингу ДТЕК, до якого входить ЗаТЕС, зазначили, що вже координують свої дії з НЕК "Укренерго", профільним міністерством та відповідними держорганами. 

Водночас можливе зниження температури гарячої води на кілька градусів, додав міський голова.

"На жаль, це вимушений крок - на підприємстві закінчилося вугілля. І організувати його регулярні поставки немає можливості. Це пов’язано і з окупацією нашого міста, і з логістичними складнощами через постійні бойові дії на півдні України, зруйновані об’єкти інфраструктури, мости та ділянки залізної дороги", – повідомив Орлов. 

Вугілля не постачається на ТЕС з кінця лютого, зазначили у ДТЕК. Понад два місяці станція працювала в штатному режимі на вугіллі, що було накопичено на складі. Із виснаженням запасів ТЕС перейшла на режим підтримки життєзабезпечення тільки власних потреб станції. 

Персонал теплової станції тимчасово переведений на вимушений простій. У компанії переконують, що роблять все можливе для підтримки колективу станції та забезпечення людям виплати заробітної плати. 

ЗаТЕС (входить до ДТЕК Ріната Ахметова) – найпотужніша тепловоелектростанція України разом із Вуглегірською ТЕС (Донеччина).

Доповнено 13:05 коментарем ДТЕК.

Нагадуємо:

Раніше через війну та логістичні перепони були змушені призупинити генерацію ряд інших державних та приватних ТЕС та ТЕЦ.