Угорщина припиняє "бензиновий туризм": пільгові ціни не діятимуть для іноземців

Четвер, 26 травня 2022, 19:46 -
 
getty images

Угорщина заборонить іноземцям купувати пільгове пальне за обмеженими цінами, щоб зупинити так званий "бензиновий туризм".

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву міністра Кабінету міністрів Угорщини Ґерґелі Ґуляша.

Наразі через низькі ціни на пальне, що було однією з основних засад передвиборної кампанії прем’єра Угорщини Віктора Орбана, на угорських АЗС вибудовуються черги з автівок сусідніх країн ЄС.

Як розповідав в інтерв’ю ЕП ексочільник Укртранснафти Микола Гавриленко, зараз в Угорщині ціна дизпалива на 30-40% нижче за решту Європи. Проте з п’ятниці ціни у 480 форинтів за літр (1,32 долара) діятимуть лише для водіїв на угорських номерах.

Реклама:

За його словами, іноземним водіям доведеться платити вищу ціну за пальне.

Як повідомлялося, через зростання попиту на угорське пальне найбільша нафтогазова компанія країни MOL відмовила Україні у постачанні нафтопродуктів – компанія заявила, що не має вільного ресурсу пального.

Нагадуємо:

В найближчі дні може бути підписаний договір з найбільшою угорською нафтогазовою компанією MOL для транспортування дизпалива з інших країн через Угорщину ділянкою продуктопроводу "Самара-Західний кордон", більш відомою як "труба Медведчука".

Реклама: