Пакистан розглядає можливість угоди про імпорт СПГ з різними країнами, включаючи РФ

Четвер, 26 травня 2022, 12:25 -


Інновації в дії

Пакистан розглядає можливість підписання довгострокової угоди про закупівлю скрапленого газу з різними країнами, включаючи РФ.

Про це пише Bloomberg із посиланням на заяву Міністерства енергетики Пакистану.

Уряд "піде на укладення найвигіднішої угоди", заявили у відомстві.

Як пояснює Bloomberg, Пакистан вдається до такого кроку через дефіцит палива (кілька постачальників не змогли доставити паливо) - через це у країні вже є випадки відключення електроенергії.

"Уряд країни вдався до закупівлі СПГ на дорогому спотовому ринку, щоб увімкнути світло, при цьому накопичуючи борги, що загрожує ще більше підвищити стрімко зростаючу інфляцію", - пише агентство.

При цьому, лише кілька країн готові підписати нові контракти на СПГ з Росією, оскільки більшість імпортерів уникає РФ через її вторгнення в Україну.

"Індія та Китай закуповують додаткові спотові поставки російського газу, причому деякі з них зі значною знижкою", - нагадує видання.

Прем'єр-міністр Пакистану Шехбаз Шаріф має на меті підписати новий довгостроковий контракт на СПГ, щоб допомогти зменшити витрати на паливо.

Довгострокові угоди набагато дешевші, ніж поточні спотові ставки.

Читайте також: Світ без російських нафти та газу. Хто стане наступною "бензоколонкою"?

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут