Китай може купити дешеву російську нафту в стратегічні резерви – Bloomberg

Четвер, 19 травня 2022, 15:17 -

Китай веде переговори з РФ щодо закупівлі додаткових обсягів нафти для поповнення своїх стратегічних запасів.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

"Китай прагне поповнити свої стратегічні запаси нафти дешевою російською нафтою, що є ознакою того, що Пекін зміцнює свої енергетичні зв’язки з Москвою, так само, як Європа працює над забороною імпорту через війну в Україні", - йдеться у статті.

За словами співрозмовників агентства, які говорили на умовах анонімності, нафта буде використовуватися для заповнення стратегічних запасів нафти Китаю.

Реклама:

Джерела Bloomberg підкреслюють, що переговори ведуться на урядовому рівні без безпосередньої участі нафтових компаній.

Один із співрозмовників додав, що обсяги поставок та інші умови потенційної угоди поки що не визначені, і немає жодних гарантій, що угода буде укладена.

Міністерства закордонних справ як Китаю, так і Росії не відразу відповіли на запити про коментарі.

"Нафта зросла цього року після вторгнення Росії в сусідню країну, але ціна її власної нафти впала, оскільки покупці хочуть уникнути шкоди своїй репутації чи не потрапити під фінансові санкції.

Це дало можливість Китаю дешево поповнити свої величезні стратегічні резерви, які зазвичай використовуються під час надзвичайних ситуацій або раптових збоїв", - додає Bloomberg.

Раніше Reuters писало з посиланням на джерела, що китайські державні нафтопереробні компанії відмовляються укладати нові контракти на постачання нафти з Росії попри великі знижки, остерігаючись посилення західних санкцій.

Читайте також: Світ без російських нафти та газу. Хто стане наступною "бензоколонкою"?

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: