Японія забороняє інвестиції в РФ та готується до вугільного ембарго попри залежність 

П'ятниця, 8 квітня 2022, 21:13 -


Інновації в дії

Японія планує заборонити імпорт російського вугілля через звірства Росії в ході війни проти України, попри те, що залежить від РФ на 13% свого імпорту.

Про це повідомляє Bloomberg.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що Японія заборонить імпорт російського вугілля, незабаром після заяви ЄС про вугільне ембарго з середині серпня. Водночас прем'єр-міністр відмовився назвати конкретні терміни заборони на вугілля.

"Жорстокі та нелюдські дії Росії виявляються одна за одною по всій Україні", – сказав Кісіда. Він додав, що Москву потрібно змусити взяти на себе відповідальність. "Ми заборонимо імпорт російського вугілля".

За словами голови японського уряду, Японія швидко знайде альтернативні джерела та поетапно скорочуватиме імпорт, зменшуючи залежність від Росії в енергетиці, але не уточнив часові рамки такого кроку.

Імпорт російського вугілля становить близько 13% електроенергії в Японії, а також використовується у виробництві сталі та цементній промисловості. Японія є третім найбільшим імпортером вугілля у світі після Індії та Китаю.

Країна з наступного тижня заборонить імпорт російських товарів, таких як горілка та деякі види деревини, а також – нові інвестиції в Росію.

Синхронно з Євросоюзом країна заморозить активи ПАТ "Сбербанк Росії" та ПАТ "Альфа-Банк", а також накладе санкції на ще більше російських фізичних осіб і груп.