Казахстанський банк допомагає громадянам Росії обходити санкції

Четвер, 7 квітня 2022, 22:55 -

Банк Altyn Bank, головним акціонером якого є China CITIC Bank Corporation Limited, дозволяє росіянам дистанційно оформлювати віртуальні картки платіжних систем Visa та Mastercard в обхід санкціям.

Про це повідомляє проєкт Схеми (Радіо Свобода та UA:Перший).

Банк не лише дозволяє дистанційно оформлювати віртуальні картки Visa та Mastercard, а замовляти пластикові картки кур’єрською доставкою. У банку журналістам підтвердили, що для росіян "цифрову карту можна відкрити моментально", та зауважили можливість доставки "пластику" кур’єром.

Згодом у Altyn Bank повідомили, що "нерезиденти Казахстану мають можливість дистанційно стати клієнтами банку". Для цього треба мати індивідуальний ідентифікаційний номер Казахстану, мобільний номер посвідчення особи.

Реклама:

При цьому оформити казахський ІПН можна онлайн через проєкт цифрового банку "Altyn-i". На сайті вказано, що відповідь можна отримати впродовж одного робочого дня.

Altyn Bank – комерційний банк із центральним офісом в місті Алмати, Казахстан. Відповідно до інформації на сайті, акціонерами банку є China CITIC Bank Corporation Limited (50,1%), китайська компанія China Shuangwei Investment Co., Ltd. (9,9%) і AO "Народний Банк Казахстану" (40,0%).

"Схеми" надіслали запит до Altyn Bank із проханням про коментар і чекають на відповідь.

Нагадуємо:

Центральний банк Казахстану випустив нові рекомендації комерційним банкам країни, у яких суттєво ускладнив видавати картки Visa та Mastercard росіянам. 



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: