"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США за крок від позбавлення РФ торговельних привілеїв і повного енергетичного ембарго

Четвер, 7 квітня 2022, 21:34 -

Палата представників США схвалила та направила президенту Джо Байдену закон, який забороняє імпорт Штатами російської нафти, газу та вугілля, та позбавляє РФ статусу найбільшого сприяння.

Про це повідомляє Bloomberg.

Голосування в Конґресі за повне енергетичне ембарго пройшло із абсолютною більшістю у 413 "за" проти 9 голосів "проти" після одностайного голосування у Сенаті. Нові обмеження проти Росії запрацюють після підпису Байдена.

У четвер Конґрес також проголосував за ухвалення закону, який позбавляє Росію її статусу найбільшого сприяння, або торговельних привілей. Позбавлення агресора такого статусу дасть можливість Сполученим Штатам значно підвищувати мита на товари з Росії та Білорусі у відповідь на вторгнення в Україну.

Реклама:

З урахуванням сирої нафти та всі інших нафтопродуктів, на Росію припадало близько 8% імпорту нафти в США в 2021 році, за даними Управління енергетичної інформації. Зауважимо, що Штати – найбільший виробник нафти у світі.

Нагадуємо:

Президент США Джо Байден заявив про нові санкції проти Росії, які включають скасування торговельних привілеїв з боку США та країн "Великої сімки", а також нове ембарго на російські діаманти, морепродукти та горілку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: