З початку війни росіяни намагались незаконно вивезти із РФ понад 100 мільйонів рублів

Вівторок, 5 квітня 2022, 17:37 -


Інновації в дії

З 24 лютого, коли почалося вторгнення РФ в Україну, по 31 березня росіяни намагались незаконно вивезти з країни 104 млн рублів (у грошовій одиниці РФ, доларах та євро).

Про це пишуть "Известия" із посиланням на Федеральну митну службу РФ.

З 2 березня президент РФ Володимир Путін заборонив вивіз із Росії іноземної валюти у сумі, що перевищує $10 тис.

"За даними ФМС, за зазначений період було виявлено більше 1078 порушень (при вивезенні та при ввезенні грошей) на суму 158 млн руб. На незаконне вивезення припало 890, або близько 85% усіх порушень. Половина їх стосувалася перевищення ліміту на вивезення з РФ іноземної валюти. Було заведено адміністративні справи", - йдеться у повідомленні.

Серед найбільш популярних напрямів для вивезення готівки у ФМС РФ називають Туреччину, ОАЕ, Ізраїль та країни Середньої Азії.

Найчастіше гроші намагаються вивезти у багажі чи в одязі, але іноді також ховають у підкладці та під устілками чобіт.

"У 90% випадків гроші вивозилися громадянами РФ, що обумовлено їх занепокоєнням за свої заощадження в умовах геополітичної обстановки, що загострилася, і санкційного тиску на країну. Також динаміка зростання порушень пов'язана зі зняттям антиковідних обмежень та відкриттям авіасполучення", - розповів заступник керівника ФМС Олег Губайдулін.

Нагадаємо:

Попит російського населення та бізнесу 24 лютого, у перший день вторгнення РФ в Україну, підскочив до рекордних значень від початку пандемії коронавірусу.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.