ЄС запропонує для РФ вугільне ембарго та транспортну блокаду — ЗМІ

Вівторок, 5 квітня 2022, 13:26 -

Європейський Союз планує запровадити заборону імпорту вугілля з Росії та заборону в'їзду до блоку більшості російських вантажівок і кораблів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Новий пакет санкцій з боку ЄС є реакцією блоку на звірства російських військових у Бучі, які стали очевидними після звільнення міста.

Крок щодо вугілля буде спрямований на посилення існуючих санкцій та закриття лазівок, які цього тижня вже обговорювали посли ЄС.  

Реклама:

Деталі заборони та терміни відмови від вугілля ще обговорюються, повідомили співрозмовники агентства.  

Натомість Євросоюз, схоже, поки не планує вводити ембарго щодо нафти чи газу, попри тиск  зробити це після Бучанської різанини, яку влаштували росіяни. Країни блоку розділені щодо наступних кроків, і деякі уряди наполяють на принаймні сигналі цього тижня про те, що блок скоротить імпорт російської нафти.

Нагадуємо:

У вівторок у ЄС розглянуть новий пакет санкцій проти  РФ після того, як зі звільненням Бучі з-під окупації з’явилися свідчення про звірства російської армії. Заходи включатимуть й обмеження проти нафти та вугілля. Не всі країни готові підтримати повну заборону російського імпорту, тому у ЄС обговорюють альтернативний варіант у вигляді високих мит.

Високі митні тарифи на імпорт російських енергоносіїв, що розповсюджуються на всі країни Євросоюзу, можуть виявитися ефективними, навіть якщо повне ембарго не буде запроваджене.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: