Україна отримає додаткові 495 мільйонів євро грантових коштів від Світового банку

П'ятниця, 29 квітня 2022, 15:54 -

Міністерство фінансів заявило, що Україна отримає додатково 495 млн євро грантових коштів з Цільового фонду Світового банку.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали зміни до Угоди про грант, який буде надано Україні з Цільового фонду Світового банку в рамках Програми Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення", - йдеться у повідомленні.

У рамках цієї додаткової угоди Україна отримає від Норвегії, Австрії та Сполучених Штатів Америки додаткові грантові кошти (в межах одного гранту) в сумі 495 млн євро.

Реклама:

Грант буде спрямовано до загального фонду державного бюджету України для забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримки внутрішньо переміщених осіб, кажуть у Мінфіні.

 
фото: міністерство фінансів

Нагадаємо:

До України надійшло грантове фінансування у розмірі 88,5 млн євро - кошти були надані з Цільового фонду донорів Світового банку в рамках програми Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення для України.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: