"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна отримала грант на майже 90 мільйонів євро з фонду Світового банку: куди підуть кошти

П'ятниця, 29 квітня 2022, 10:55 -

До України надійшло грантове фінансування у розмірі 88,5 млн євро - кошти були надані з Цільового фонду донорів Світового банку в рамках програми Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення для України.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

"Грантові кошти будуть спрямовані до загального фонду державного бюджету України для забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримки внутрішньо переміщених осіб", - пояснили у Мінфіні.

У відомстві нагадали, що 21 квітня міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали Угоду про надання Україні гранту з Цільового фонду у розмірі 88,5 млн євро.

Реклама:

Цільовий фонд було створено Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку.

Нагадаємо:

Україна отримала від Світового банку транш на 88,6 млн доларів США на відшкодування витрат, здійснених урядом України, для виплат академічних та соціальних стипендій. 

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: