"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна отримала від Світового банку майже 90 мільйонів доларів на стипендії для студентів

Вівторок, 19 квітня 2022, 17:20 -

Україна отримала від Світового банку транш на 88,6 млн доларів США на відшкодування витрат, здійснених урядом України, для виплат академічних та соціальних стипендій. 

Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Ці кошти були надані банком в рамках проєкту "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів", що виконується Міністерством освіти і науки України.

"У березні 2022 року Світовий банк схвалив реструктуризацію проєкту "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів".

Реклама:

До структури проєкту було додано компонент 5 "Підтримка академічних стипендій, що надаються Міністерством освіти та науки, а також соціальних стипендій, що надаються Міністерством соціальної політики для студентів закладів вищої освіти", - пояснили в Мінфіні.

Зазначені кошти вже надійшли у загальний фонд державного бюджету України.

Нагадаємо:

Світовий банк готує пакет підтримки в розмірі 1,5 мільярда доларів для України, включаючи виплату в розмірі 1 мільярда доларів Міжнародної асоціації розвитку, яка надає довгострокові безвідсоткові позики для розвитку найбіднішим країнам.

Рада директорів Світового банку 7 березня затвердила пакет допомоги Україні в обсязі 723 млн доларів.

Згодом Світовий банк оголосив про виділення майже 200 мільйонів доларів США додаткового фінансування для підтримки соціальних послуг в Україні для вразливих груп населення.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: