Mastercard слідом за Visa порахував втрати від припинення роботи в РФ

Четвер, 28 квітня 2022, 18:47 -

Витрати міжнародної платіжної системи Mastercard за перший квартал 2022 року через припинення діяльності в Росії та міжнародних санкцій проти її клієнтів становили 34 млн дол. 

Про це йдеться у звітності компанії за 1 квартал 2022 року.

При цьому, чистий збиток через вихід з Росії за минулий квартал становив $4 млн.

"Чисті витрати складаються з адміністративних витрат у розмірі $34 млн, пов'язаних здебільшого з резервами за безнадійними залишками деяких підсанкційних клієнтів, що компенсується чистим прибутком у $30 млн", - йдеться у звіті компанії.

Реклама:

При цьому сукупний чистий прибуток за квартал виріс на 43% у річному вираженні і склав $2,631 млрд.

"Вторгнення Росії в Україну ознаменувало похмурий початок 2022 року, оскільки війна вперше повернулася до Європи за десятиліття", - заявив генеральний директор Mastercard.

 Навіть у контексті цієї складної геополітичної ситуації ми маємо гарний старт у 2022 році зі стабільним зростанням доходів і прибутків", - додав він.

Mastercard та Visa припинили роботу в Росії у березні. Раніше Visa оцінила збитки від припинення роботи в Росії в $60 млн.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: