У Visa порахували втрати від припинення роботи в РФ

Середа, 27 квітня 2022, 13:45 -

Міжнародна платіжна система Visa оцінила втрати компанії від виходу з РФ: 35 млн доларів витратили на деконсолідацію російської дочірньої структури, ще 25 млн дол - на підтримку російського та українського персоналу.

Про це йдеться у квартальному звіті Visa.

"Протягом трьох і шести місяців, що закінчилися 31 березня 2022 року, ми зафіксували збиток у вигляді загальних та адміністративних витрат у розмірі $35 млн внаслідок деконсолідації нашої російської дочірньої компанії", - йдеться у звіті Visa.

На підтримку персоналу в обох країнах компанія витратила $25 млн.

Реклама:

Виручка від російського бізнесу за весь 2021 рік та звітний період, згідно зі звітом Visa, склала 4% від сукупного чистого доходу.

При цьому, чистий прибуток за звітний квартал досяг $3,6 млрд - він збільшився на 21%, за шість місяців він виріс на 24%, до $7,6 млрд.

Visa з 10 березня припинила роботу в РФ - карти, випущені російськими банками, перестали працювати за межами Росії, а карти іноземних банків з Visa припинили працювати у Росії. Платежі всередині РФ за російськими картками Visa обробляє оператор "Національна система платіжних карток".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: