Рада може повернути мита на ввезені в Україну автівки

Вівторок, 26 квітня 2022, 23:57 -
 
фото держмитниці

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується повернути мита на ввезені в Україну авто для власного користування.

Про це відомо зі сторінки законопроєкту №7311.

Цим законопроєктом пропонується низка податкових та митних змін, зокрема – збільшення військового збору вдвічі з 1,5% до 3% та дозвіл на відшкодування податку на додану вартість облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).

В частині митних платежів парламент пропонує відновити оподаткування, яке діяло до початку квітня для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи, а також для транспортних засобів, що ввозяться громадянами для вільного обігу.

Реклама:

Крім того, "старе" оподаткування хочуть повернути для підприємств, що не сплачують ввізне мито.

Документ ініційовано головою та членами податкового комітету ВРУ.

Нагадуємо:

У пільговому режимі, який скасовує сплату мит на ввезення низки товарів, вже ввезено понад 19 тисяч авто – це спричиняє проблеми для ввезення гуманітарної допомоги та зброї для України.

Оформлення нових транспортних засобів займає багато часу, через що у чергах простоюють волонтери з гуманітарними вантажами та військовою допомогою. 

Розмитнити автівку для власних потреб з країн Євросоюзу за нульового мита можна лише на шести пунктах пропуску, аби гумдопомога могла безперешкодно пересуватися кордоном, але водії порушують нові правила.

З 15 червня 2021 року в Україні почали діяти нові правила пільгового розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією ("євроблях").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: