"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд виділив додаткові 400 мільйонів на відновлення критичної інфраструктури

Вівторок, 26 квітня 2022, 19:11 -

Кабмін направляє додаткові 400 млн грн на відновлення критичної інфраструктури України.

Таке рішення ухвалили 26 квітня, повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

За його словами, 250 млн грн - для Харківської області.

"Це кошти на ліквідації наслідків бойових дій та відновлення критичної інфраструктури, яка постраждала внаслідок обстрілів", - пояснив прем'єр.

Реклама:

"Ще 150 млн грн виділяємо Чернігівщині, аби повноцінно відновити водопостачання в Чернігові. Кошти підуть "Чернігівводоканалу" для реконструкції однієї з насосних станцій та трансформаторних підстанцій", - додав Шмигаль.

Всього уряд уже виділив 1,4 млрд грн на відновлення та першочергову відбудову 5 регіонів.

"Вода, світло та газ знову з’явилися в сотнях тисяч домівок. Відновлено десятки доріг та мостів. Розміновано сотні кілометрів території. Після нашої остаточної перемоги все, що зруйнував ворог, ми не просто відновимо, а зробимо ще кращим", - запевнив прем'єр.

Станом на 18 квітня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури, тільки на основі публічних джерел, досягла $84,8 млрд або майже 2,5 трлн грн, свідчить аналіз, який здійснюється в межах проєкту "Росія заплатить" командою KSE Institute (аналітичний підрозділ Київської школи економіки) за підтримки Офісу Президента України, Міністерства економіки, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Міністерства інфраструктури.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: