"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російська "Алроса" веде переговори про продаж алмазів в Індії в обхід санкцій – ЗМІ

Неділя, 24 квітня 2022, 11:10 -

Найбільший світовий виробник алмазів - російська "Алроса" - цього тижня відправив делегацію до Індії, щоб обговорити з місцевими клієнтами та трейдерами можливість постачати алмази в країну в обхід санкцій.

Про це пише Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

За їхніми словами, на зустрічі, зокрема, обговорювалися продажі російських алмазів за рублі або рупії.

Утім, для досягнення домовленості потрібна згода індійського уряду, яка в переговорах не брала участі, зазначає агентство.

Реклама:

Як пише Bloomberg, наразі через запроваджені проти "Алроси" обмеження повністю припинилися постачання дорогоцінного каміння з РФ в індійське місто Сурат - світовий центр ограновування алмазів.

Індійські банки не можуть або не хочуть опрацьовувати платежі російських компаній, пояснює агентство. Перебої в постачаннях вже позначилися на ціні дорогоцінного каміння: минулого тижня почала зростати вартість дрібних алмазів, на яких спеціалізується "Алроса".

Нагадаємо:

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти російської алмазодобувної компанії "Алроса" та 28 дочірніх підприємств АТ "Об’єднана суднобудівна корпорація" (ОСК).

Найбільший світовий виробник алмазів - російська "Алроса" - заявила, що не зможе виплатити у термін відсотки за доларовими єврооблігаціями з терміном погашення у 2024 році.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: