"Сєвєрсталь" не виплатила відсотки за ще одним випуском єврооблігацій

П'ятниця, 22 квітня 2022, 19:50 -

Російська "Сєвєрсталь", яка в березні не змогла провести процентний платіж за доларовими євробондами-2024, не змогла перерахувати купон ще за одним випуском - з погашенням у 2022 році.

Про це йдеться у заяві компанії.

Йдеться про випуск єврооблігацій на суму 750 мільйонів доларів з погашенням у 2022 році.

Компанія заявляє, що "технічно не в змозі" виплатити відсотки термін сплати яких настав 17 квітня, "через відсутність дозволів регулюючих органів, які все ще перебувають на розгляді".

Реклама:

Перед цим компанія не змогла виплатити відсотки за випуском єврооблігацій на суму 800 мільйонів доларів з погашенням у 2024 році, термін сплати яких настав 16 березня.

"Сєвєрсталь" заявляє, що, як і раніше, "має намір виконати свої зобов'язання за кредитами, пов'язаними з Облігаціями 2024 та Облігаціями 2022, і має в своєму розпорядженні достатні кошти для цього".

Нагадаємо:

"Сєвєрсталь" першою з великих російських компаній виявилася на межі дефолту після початку вторгнення РФ в Україну - компанія так і не змогла виплатити інвесторам борги за випуском євробондів до закінчення грейс-періоду через блокування коштів банком.

Після цього компанія вирішила спробувати отримати спеціальні ліцензії США, Великої Британії, Люксембургу та Ірландії, які допоможуть проводити платежі безперебійно.

З огляду на терміновість питання компанія попросила регуляторів розглянути заяви в прискореному порядку. Але відповіді на запит "Сєвєрсталь" поки що не отримала, заявили в компанії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: