Підсанкційний Совкомбанк запропонує власникам єврооблігацій обміняти їх на російські

П'ятниця, 22 квітня 2022, 13:30 -

Російський підсанкційний Совкомбанк запропонує власникам єврооблігацій обміняти їх на російські - щоб власники отримували виплати в РФ, минаючи міжнародну платіжну інфраструктуру.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на представника банку.

Совкомбанк найближчим часом планує зареєструвати новий випуск термінових локальних субординованих облігацій, щоб власники євробондів могли обміняти їх на нові локальні облігації, додав представник банку.

Раніше банк через санкції не зміг провести розрахунки за чотирма євробондами на $1,2 млрд. Банк повідомляв, що "через санкційні обмеження не має технічної можливості використовувати міжнародну платіжну інфраструктуру для обслуговування єврооблігацій, але почне погашення відсотків після вироблення відповідного механізму".

Реклама:

Нагадаємо:

ВТБ, який потрапив у лютому під санкції Заходу, виплатив власникам одного з чотирьох випусків єврооблігацій банку купон на 52 млн доларів в рублях.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: