Ще один російський банк в черзі на дефолт: ВТБ виплатив євробонди в рублях

Четвер, 21 квітня 2022, 11:57

ВТБ, який потрапив у лютому під санкції Заходу, виплатив власникам одного з чотирьох випусків єврооблігацій банку купон на 52 млн доларів в рублях.

Про це повідомляє російське ЗМІ "Вєдомості" з посиланням на члена правління ВТБ Дмітрія П'янова.

Банк провів виплати 15 квітня обсягом 4,2 млрд руб. Це один із чотирьох випусків єврооблігацій ВТБ, зроблених до 2014 року, адже після анексії Росією українського Криму секторальні санкції забороняли випускати ВТБ довгі валютні бонди. 

З цих паперів три випуски було зроблено в доларах і один - у швейцарських франках. Тепер підсанкційний ВТБ потрапив під блокуючі санкції і виявився повністю відрізаним від закордонної платіжної інфраструктури в доларах, тож не може здійснювати платежі в іноземній валюті.

Реклама:

Виплату поділили на два транші для країн, які підтримують агресора і ті, які наклали на нього санкції через війну проти України. Контрагенти з другої групи отримали платіж не просто в рублях, а ще й заблокованим.

Так само ВТБ хоче виплачувати решту євробондів. При цьому випуски, оплачені у валюті, не передбаченій контарктом, вважаються не погашеними, а відтак призведуть до дефолту емітента.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: