"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Tesla прозвітувала про рекордні 3,3 мільярда доларів прибутку за квартал

Четвер, 21 квітня 2022, 19:35 -

Виробник електромобілів Tesla прозвітував про рекордні 3,3 млрд доларів прибутку за квартал, збільшивши прибуток у 1 кварталі більш ніж у 7 разів.

Про це пише The Wall Street Journal.

Попри зупинку роботи шанхайського заводу через COVID (роботу заводу вже відновили у "замкненому циклі"), засновник компанії Ілон Маск заявив, що Tesla, ймовірно, випустить понад 1,5 млн автомобілів у 2022 році, що приблизно на 60% більше, ніж у минулому році.

"Шанхай повертається з помстою", - сказав Маск, коли компанія повідомила, що продажі за перші три місяці року підскочили приблизно на 80% у порівнянні з показниками роком раніше.

Реклама:

Електрокарів продали на $18,76 млрд.

Проте, ймовірно, фабрики продовжуватимуть працювати нижче потужності протягом усього 2022 року, переважно через перебої в ланцюжку поставок, кажуть в Tesla.

Tesla поставила близько 310 000 автомобілів по всьому світу в першому кварталі, у порівнянні з 184 877 роком раніше і 308 650 в четвертому кварталі минулого року.

При цьому, компанія продала екологічних кредитів на викиди CO2 на $679 млн.

"Продажі кредитів вже давно мають вирішальне значення для прибутку Tesla, хоча в останні квартали їхня частка зменшилася. Компанія заявила, що стане менше залежати від них", - резюмує газета.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: