Російський Россельхозбанк через санкції не зміг виплатити відсотки за єврооблігаціями

Середа, 20 квітня 2022, 15:49 -


Інновації в дії

Російський державний Россельхозбанк не виплатив відсотки за субординованими доларовими облігаціями через запроваджені Великою Британією санкції - не перерахував відсотків на загальну суму $21,25 млн компанії-емітенту RSHB Capital S.A. (Люксембург).

Про це йдеться у заяві банку.

Йдеться про договір субординованої позики від 11 жовтня 2013 року на суму 500 млн доларів США з процентною ставкою 8,5% річних та погашенням у 2023 році.

"Беручи до уваги ситуацію з виплатою відсотків за аналогічними випусками єврооблігацій іншими російськими емітентами, РСХБ заздалегідь запросив дозвіл Банку Росії на проведення купонного платежу в доларах США на користь кредитора, а також запросив від платіжного агента з випуску єврооблігацій, лондонське відділення Bank of New York Mellon, направити на адресу банку відповідну платіжну інструкцію.

У зв'язку з запровадженими 24 березня 2022 року Управлінням зі здійснення фінансових санкцій Великої Британії (OFSI) санкціями проти РСХБ, платіжний агент на даний момент не підтвердив готовність прийняти від банку платіж та здійснити виплату відсотків депозитаріям Euroclear/Clearstream/DTC, і надалі власникам єврооблігацій", - йдеться у заяві.

У банку додали, що вживають усіх необхідних заходів "для відновлення купонних платежів, продовжуючи діалог з платіжним агентом у частині отримання нової ліцензії на обслуговування позики".

Також банк "опрацьовує інші способи розрахунків з власниками паперів, передбачені в у тому числі, російським законодавством".

Банк заявив, що має достатню ліквідність для виконання своїх зобов'язань, "у тому числі щодо виплати відсотків, що підлягають сплаті 16 квітня 2022 року, і робить все можливе для обслуговування своєї заборгованості".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут