Роскосмос зупинить співпрацю з NASA та ЄКА на Міжнародній космічній станції

Субота, 2 квітня 2022, 17:23

Роскосмос хоче зупинити співпрацю з космічними агентствами США та ЄС через введені санкції, зокрема припинити співробітництво на Міжнародній космічній станції (МКС).

Про це повідомляє російський Коммерсантъ з посиланням на голову російського агентства Дмітрія Рогозіна.

Російське агентство просило у США, ЄС та Канади скасувати санкції, на що країни відповіли відмовою. У Європейському космічному агентстві нібито зазначили, що відповідь належить до компетенції кожного окремого члена ЄКА, і передало запит їм.

Сам Рогозін наводить нібито відповіді агентств США та Канади, у яких йдеться про "продовження взаємодії" з космічними агентствами країни-агресора в рамках МКС заради безпеки роботи станції.

Реклама:

Зауважимо, що в середині березня ЄКА в контексті санкцій проти РФ повідомляло, що програма Міжнародної космічної станції продовжує працювати номінально: "Основна мета – продовження безпечної роботи МКС, включаючи збереження безпеки екіпажу".

У відповідь на це Роскосмос найближчим часом підготують заходи щодо термінів припинення співпраці з космічними агентства країн Заходу в рамках Міжнародної космічної станції. Там кажуть, що не будуть співпрацювати з Заходом до зняття санкцій з РФ та Роскосмоса.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: