Європейське космічне агентство відмовилося від співпраці з Роскосмосом

Четвер, 17 березня 2022, 22:38

Європейське космічне агентство визнало неможливим продовження співпраці "Роскосмосом" щодо місії ExoMars з досліджень на поверхні Марса.

Про це йдеться у їхній заяві.

ExoMars - спільна програма ESA та російської держкорпорації "Роскосмос" з дослідження Марса, основною метою якої є пошук доказів існування у минулому та сьогоденні життя на цій планеті.

Наразі агентство розглядає можливість співпраці з NASA за цією програмою.

Реклама:

Також повідомляється, що після рішення Роскосмосу вивести свій персонал з європейського космодрому у Французькій Гвіані, усі місії, заплановані на запуск "Союзом", були призупинені. Вони стосуються, по суті, чотирьох інституційних місій, для яких ESA є організацією закупівлі послуг (Galileo M10, Galileo M11, Euclid і EarthCare) та одного додаткового інституційного запуску.

"Програма Міжнародної космічної станції продовжує працювати номінально. Основна мета – продовження безпечної роботи МКС, включаючи збереження безпеки екіпажу", – зазначили в агентстві.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: