Євросоюз може повністю лібералізувати вантажний транзит з Україною

Субота, 2 квітня 2022, 13:51

Україна може стати однією з перших країн, із якою Євросоюз укладе Спеціальну транспортну угоду, яка передбачає, зокрема, повну лібералізацію вантажного транзиту.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, пише "Європейська правда".

Найєм розповів, що Україна домагалась лібералізації транзитних автоперевезень для перевізників, тобто безперешкодного доступу до ринків країн ЄС та повного скасування дозволів на вантажні перевезення, ще до війни.

За його словами, Мінінфраструктури розпочне роботу над текстом угоди з ЄС вже наступного тижня. Напередодні про це йшлося на зустрічі з директором з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріком Хололеєм.

Реклама:

"Під час зустрічі ми нарешті почули, що Україна може стати однією з перших країн, з ким Євросоюз підпише Спеціальну транспортну угоду, яка, окрім іншого, передбачатиме лібералізацію вантажного транзиту", - розповів Найєм на своїй Facebook-сторінці.

Як і у випадку з угодою про Спільний авіаційний простір України з ЄС, її матимуть ратифікувати усі держави-члени. 

Нагадуємо:

Угорщина дозволила українським перевізникам до 30 квітня здійснювати усі двосторонні та транзитні перевезення територією своєї країни без дозволів.

Раніше Латвійська Республіка дозволила усі двосторонні та транзитні перевезення територією своєї країни без дозволів для українських перевізників. 

Зі свого боку Словацька Республіка та Республіка Болгарія дозволили українським перевізникам без дозволів здійснювати будь-які транзитні перевезення вантажів і пасажирів територію своїх країн. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: