"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

General Motors звільняє співробітників і йде з РФ – ЗМІ

Вівторок, 19 квітня 2022, 21:10 -
 
getty images

Американський автоконцерн General Motors звільняє співробітників російського офісу і першою серед автовиробників йде з РФ після її вторгнення в Україну.

Про це стало відомо російському виданню "Коммерсантъ".

Зазначається, що дилери вже отримали повідомлення про припинення постачання автомобілів, які фактично заборонені санкціями США, та запчастин – про це виданню розповіли три співрозмовники "Ъ" на авторинку. 

При цьому GM згорнув виробництво в Росії в 2015 році через анексію агресором українського Криму, відтоді концерн постачав із США лише дорогі моделі Chevrolet та Cadillac. Але 11 березня люксові авто зі США потрапили під заборону на експорт до РФ. 

Реклама:

В останні тижні GM чекав роз'яснень від американського регулятора щодо відповідності санкціям, а тепер фактично оголосив про звільнення після їх отримання.

Компанія призупинила роботу в РФ та зупинила всі поставки в країну наприкінці лютого.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Слідкувати за компаніями, які досі ігнорують російські злочини, можна тут: Понад 400 компаній вийшли з Росії, але не всі зупинили бізнес. Оновлюється 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: