Енергоатом відмовляється від російського урану для АЕС: веде переговори з британською Urenco

Понеділок, 18 квітня 2022, 18:07 -

Очільньик  НАЕК "Енергоатом" Петро Котін провів переговори з керівниками Urenco Group щодо додаткових постачань уранового концентрату для українських АЕС.

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома".

У компанії наголошують, що будь-яка співпраця з країною-агресором, зокрема й закупівля російського уранового концентрату, для України неприйнятна. Тому "Енергоатом" готовий розглядати збільшення закупівель у компанії Urenco.

URENCO Group займається збагаченням урану (за технологію газових центрифуг) для використання його як паливо на АЕС.

Реклама:

Компанія володіє потужностями зі збагачення урану в Німеччині, Нідерландах, Великій Британії та США. Вона постачає паливо для атомних станцій у 15 країн світу, переважно в Європу та США; її частка – близько 29% від світового ринку послуг зі збагачення урану.

Штаб-квартира Urenco розташована у Сток Поджесі, Бакінгемшир (Велика Британія).

Третина компанії належить британському уряду, третина – уряду Нідерландів, решта – німецьким енергетичним компаніям E.ON та RWE у рівних частках.

Нагадаємо:

Раніше НАЕК "Енергоатом" заявила, що повністю відмовляється від закупівлі ядерного палива виробництва Російської Федерації.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: