Tesla у Шанхаї відновила роботу у "замкненому циклі": робітники через COVID ночуватимуть у цехах

Понеділок, 18 квітня 2022, 17:45 -


Інновації в дії

Завод Tesla у Шанхаї відновив роботу, припинену наприкінці березня через спалах коронавірусу, у режимі "замкнутого циклу": робітники житимуть на підприємстві та спатимуть на підлозі, отримуючи за це додаткові $63 на день.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Зазначається, що завод працюватиме у режимі "замкнутого циклу", у якому робітники не повинні виходити з території підприємства.

Агентство ознайомилося зі службовою запискою, яку Tesla надіслала працівникам заводу.

Відповідно до записки, що компанія надасть кожному робітнику спальний мішок та матрац. Спеціального приміщення для сну не буде виділено - спати доведеться на підлозі у відведеному для цього місці. Також, будуть виділені місця для душу, відпочинку та харчування.

При цьому, протягом перших трьох днів усі співробітники повинні будуть щодня здавти тести на COVID-19, щодня двічі вимірювати температуру тіла та мити руки двічі вранці та двічі вдень.

Один із співрозмовників агентства повідомив, що працівникам буде надано триразове харчування та допомогу у розмірі 400 юанів ($63) на день.

Tesla попередила персонал про перехід на замкнений цикл 17 квітня.

"Щоб обійти обмеження, введені в житлових районах Шанхаю через зростання захворюваності, компанія видала черговим змінам спеціальні перепустки та організувала маршрутні таксі.

Тільки працівники, які проживають у житлових комплексах з низьким рівнем захворюваності, і ті, хто зробив щеплення, можуть вийти на роботу та приєднатися до 400 працівників, хто вже перебуває на підприємстві", - пише видання.

Очікується, що у "замкненому циклі" вони працюватимуть до 1 травня, якщо карантинні обмеження у місті не будуть скасовані.

До зупинки заводу Tesla у Шанхаї 28 березня він працював у три зміни сім днів на тиждень, випускаючи близько 2100 електромобілів на день.

Bloomberg пише, що саме влада Шанхаю закликала компанії відновити виробництво, зупинене через карантин, у "замкнутому циклі". Наразі понад 600 фірм повернулися до роботи, у тому числі Quanta Computer, яка виготовляє ноутбуки для Apple.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.