Італія вважає, що ЄС може швидше скоротити енергетичну залежність від Росії 

Понеділок, 18 квітня 2022, 15:52 -
 
getty images

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі вважає, що Європа може зменшити енергетичну залежність від Росії швидше, ніж раніше передбачалося.

Про це він розповів в інтерв’ю Corriere della Sera, повідомляє Bloomberg.

"Диверсифікація можлива і здійсненна відносно швидко, у коротші терміни, ніж ми собі уявляли лише місяць тому", – сказав він. "У нас є газ у сховищах і буде новий газ від інших постачальників". Внутрішні заходи для скорочення постачання при цьому будуть помірними. Наприклад, зниження температури опалення на 1-2 градуси та подібні зміни для кондиціонерів.

Драґі зауважив, що пропозиція Італії щодо встановлення прайс-кепів на природний газ, який використовується для виробництва електроенергії "здобуває консенсус" серед інших європейських країн. Це також має зменшити залежність від Росії.

Реклама:

"Європа продовжує фінансувати Росію купівлею нафти й газу, серед іншого, за ціною, яка не має відношення до історичних передумов і собівартості виробництва", – сказав він.

Італія отримує близько 40% газу з Росії, але після вторгнення агресора в Україну Італія почала активно шукати альтернативних постачальників. Зокрема, уклала угоду з Алжиром, яка частково замінить російських газ.

Він також сказав, що починає погоджуватися з тими, хто каже, що розмови з Путіним "не мають сенсу" і є "марною тратою часу".

"У мене таке враження, що жах війни з масовими вбивствами, з тим, що вони зробили з дітьми та жінками, ніяк не залежить від слів і телефонних дзвінків".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: