Мінпромторг РФ відповів спікеру Совфєда Матвієнко: кажуть, що цвяхів достатньо

Четвер, 14 квітня 2022, 19:24 -

У Мінпромторгу РФ відповіли на заяву голови Совєта Федерації РФ Валентини Матвієнко, що Росія імпортує цвяхи. У міністерстві заявили, що російські компанії виробляють достатньо цвяхів і навіть постачають їх до країн СНД.

Про це пише "Комерсант".

"Російські компанії виробляють цвяхи у достатній кількості. Потужності п'яти найбільших підприємств дозволяють випускати кожному з них від 600 тонн до 2,5 тис тонн цвяхів на місяць, малі підприємства загалом випускають від 2 тис до 2,5 тис тонн цвяхів на місяць", - заявили у відомстві.

Там додали, що попит на цвяхи падає приблизно на 5% щорічно і ця частина ринку заміщується саморізами.

Реклама:

"Варто відзначити, що внутрішній попит ми закриваємо, і 20% цвяхів власного виробництва ми експортуємо до країн СНД", - заявили в міністерстві.

Нагадаємо:

Спікер Совєта Федерації Росії Валентина Матвієнко заявила, що для неї став відкриттям той факт, що Росія імпортує цвяхи, незважаючи на виробництво металу в країні.

"Для мене, наприклад, було якимось відкриттям – у нас цвяхи імпортні, не називатиму країну, звідки йде імпорт, – здогадайтеся з трьох разів. Ми навіть цвяхи самі не виготовляємо в країні, яка випускає стільки металу", – сказала Матвієнко.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: