США готові до дій проти Китаю за підрив санкцій проти РФ

Середа, 13 квітня 2022, 21:33 -

Міністерка фінансів США Джанет Єллен попередила про економічні та фінансові наслідки для Китаю та інших країн, які спробують допомогти РФ обійти санкції.

Про це повідомляє Financial Times з посилання на слова міністерки.

Вона зазначила, що США готові вдаватися до дій, якщо близькі до агресора країни спробують підірвати масштабний пакет санкцій, накладений західними союзниками.

У своїй промові посадовиця виокремила Китай та інші країни, які уникають ухвалення рішень "і, можливо, бачать можливість отримати вигоду, зберігши свої відносини з Росією та заповнивши порожнечу, залишену іншими".

Реклама:

"Коаліція країн, які вводять санкції, не буде байдужою до дій, які їх підривають", — сказала Єллен. "Китай не може очікувати, що світове співтовариство поважатиме його заклики до принципів суверенітету та територіальної цілісності в майбутньому, якщо [він] не буде поважати ці принципи зараз, коли це має значення", – попередила вона. 

"На ставлення світу до Китаю та його подальшої економічної інтеграції може вплинути реакція Китаю на наш заклик до рішучих дій щодо Росії".

Нагадуємо:

Сполучені Штати вперше запровадили вторинні санкції проти компаній, які не зареєстровані в РФ, але можуть допомагати агресору ухилятися від санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: