Нідерланди заморозили до 600 мільйонів євро російських активів

Середа, 13 квітня 2022, 14:38 -

Нідерланди заморозили до 600 млн євро російських активів: правоохоронні органи перевіряють, чи є ще компанії чи особи, чиє майно можна заморозити.

Про це заявив національний координатор із дотримання та виконання санкцій у МЗС країни Стеф Блок.

"Як і багато громадян Нідерландів, я також дивлюся телевізор і бачу жахливі кадри з України. Багато нідерландців віддані Україні, тому що вони, як і я, шоковані новинами, які з’являються щодня.

Як координатор санкцій я можу допомогти росіянам відповісти за те, що вони зробили", - сказав Блок.

"У Нідерландах ми зараз заморозили від 500 до 600 мільйонів російських активів. Це означає, що ми не в нижній частині європейського рейтингу. Навіть не зовсім.

Реклама:

Для кількох країн, які заморозили більше, діяли особливі обставини. Наприклад, центральний банк Франції мав на рахунку 22 мільярди євро від російського центрального банку. У нас такого не було", - додав він.

За його словами, правоохоронні органи перевіряють, чи є ще компанії чи особи з Росії, чиї активи чи майно ще можна заморозити.

"Ми дуже уважно перевіряємо, чи не пропустили ми компанії чи осіб у першому раунді заморожування. На даний момент у нас немає конкретних ознак того, що це має місце у великих масштабах. Проте правоохоронні органи перевіряють, чи є ще компанії чи особи, чиє майно ми можемо заморозити", - додав посадовець.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що уряд Нідерландів заморозив майже 516 млн євро російських активів, крім того, було заблоковано понад 154 млн транзакцій.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: