FT: Очікування інвесторів щодо глобального зростання – найгірші за десятиліття

Середа, 13 квітня 2022, 14:02 -


Інновації в дії

Побоювання великих інституційних інвесторів щодо перспектив глобального економічного зростання через ситуацію в Україні перебувають на найвищому рівні за понад чверть століття.

Про це пише Financial Times.

У березні 71% керуючих фондами заявили, що вони очікують послаблення світової економіки протягом наступних 12 місяців, згідно з поширеним опитуванням Bank of America.

BofA зібрав думки 292 фахівців з інвестицій, які разом контролюють активи у розмірі 833 млрд доларів для пенсійних фондів, страхових компаній, що управляють активами та хедж-фондів.

Стагфляцію – небажане поєднання економічного зростання нижче за тренд та інфляцію вище за тренд – наразі очікують дві третини керуючих фондами, опитаних BofA. Це найгірше значення цього показника із серпня 2008 року, за місяць до краху Lehman Brothers.

Очікування прибутку компаній різко погіршилися, а ризики для стабільності ринку знову повернулися до екстремальних рівнів, що спостерігалися в березні 2020 року під час кризи.

Ознаки рецесії стають дедалі очевиднішими на ринку нерухомості США та серед малого бізнесу, на який припадає майже половина зайнятості у приватному секторі США.

За даними Національної федерації незалежного бізнесу, кількість власників малого бізнесу, які очікують покращення становища своєї компанії протягом наступних шести місяців, у березні впала до найнижчого рівня за всю 48-річну історію щомісячного опитування.