Уряд відновив громадський контроль за держзакупівлями

Середа, 13 квітня 2022, 13:37 -


Інновації в дії

Кабмін ухвалив зміни до постанови щодо здійснення публічних закупівель в умовах воєнного стану, якими відновили громадський контроль за державними закупівлями.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури, за ініціативи якого та Prozorro відновили контроль.

"Уряд ухвалив зміни до постанови від 2 березня 2022 р. № 185 щодо здійснення публічних закупівель в умовах воєнного стану.

Йдеться про тристоронні договори, замовниками яких виступають обласні військові адміністрації, а платником - Укрзалізниця за рахунок бюджетних коштів. Замовник такої закупівлі тепер зобов’язаний оприлюднювати повідомлення про неї протягом 5 днів після погодження цін на товари", - пояснили у відомстві.

Формування повідомлення про закупівлю буде здійснюватиметься в автоматичному режимі через взаємодію порталу Prozorro з порталом укладання тристоронніх договорів на закупівлю та акцепт пропозицій (рахунків) постачальників.

Повний звіт про закупівлю товарів буде розміщено замовниками закупівель згодом.

Таким чином, відкритою стала інформація про закупівлю продовольчих товарів та пакувальних товарів, санітарно-гігієнічних товарів, пального, лікарських засобів, вакцин, медичних виробів та обладнання, будівельних матеріалів для першочергових робіт на пошкоджених бойовими діями об'єктах.

Раніше ж замовник мав оприлюднити звіт про договір, укладений без використання електронної системи та усі супутні документи протягом 20 днів з дня завершення воєнного стану.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.