На Одещині зловживають податковими канікулами: бюджети недоотримали майже 400 мільйонів

Вівторок, 12 квітня 2022, 20:20 -


Інновації в дії

Фінансування захищених видатків на Одещині продовжуються в повному обсязі, хоча в умовах воєнного стану місцеві бюджети за березень недоотримали 374,8 мільйонів.

Про це йдеться у соцмережах місцевій ОДА.

У повідомленні зазначається, що підприємства харчової промисловості, сільськогосподарські, всі ринки оптової та роздробної торгівлі в області працюють. 

Водночас, податки до місцевого бюджету сплачують не всі. Тому більша частина громад не забезпечують виконання планових показників по надходженням.

"В першу чергу звертаюсь до бізнесу, який продовжував працювати. Дійсно, наразі податки сплачуються за бажанням, однак це виключення скоріш зробили для тих, хто в умовах воєнного стану тимчасово призупинив свою діяльність", - зауважила директор фіндепартементу Марина Зінченко. 

Вона додала, що від податків залежить обороноздатність регіону.

Нагадуємо:

Згідно з податковою реформою, яка запрацювала вже після початку повномасштабної війни, замість ПДВ та податку на прибуток працює ставка у 2% від обороту та спрощений облік. А для малого бізнесу – а це перша й друга групи ФОПів – поставлена добровільна сплата єдиного податку.