"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Річна інфляція у США вперше за 40 років перевищила 8%

Вівторок, 12 квітня 2022, 15:58 -

У березні річна інфляція у США прискорилась до 8,5% із 7,9% у лютому - ріст цін оновив рекорд із січня 1982 року, тобто більш ніж за 40 років.

Про це свідчать дані Міністерства праці США.

У порівнянні з лютим ціни в березні зросли на 1,2% - найшвидший стрибок із вересня 2005 року. У лютому місячна інфляція становила 0,8%.

При цьому, річна інфляція у США зросла шостий місяць поспіль. Найбільш різке зростання цін за рік - на флотський мазут (+70,1%), за ним йде бензин (+48%). Вартість їжі (вдома та поза домом) збільшилася на 8,8% у річному вимірі.

Реклама:

Як зазначає Financial Times, нові дані щодо інфляції в США відображають наслідки війни в Україні.

Вторгнення РФ в Україну та санкції проти агресора у відповідь порушили поставки російських енергоресурсів на світовий ринок, що, зокрема, призвело до подорожчання в США бензину та інших товарів та продуктів. 

Ріст інфляції в США може змусити Федеральну резервну систему (ФРС) активніше посилювати грошово-кредитну політику для боротьби зі зростанням цін, писала раніше FT.

Нагадаємо:

Керівники Федеральної резервної системи просигналізували про готовність розпочати скорочення активів на балансі центробанку на 95 мільярдів доларів на місяць, що майже вдвічі більше, ніж раніше.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: