Ні "Жигулів", ні "УАЗів": в Росії ще один автозавод тимчасово зупиняється

Понеділок, 11 квітня 2022, 16:45 -

"Ульяновський автомобільний завод" ("УАЗ") оголосив для всіх своїх співробітників додаткову тижневу корпоративну відпустку у першій половині травня.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

З урахуванням вихідних днів, неробочі дні на "УАЗі" триватимуть з 30 квітня до 15 травня. Автомобілі у цей період відвантажуватимуться у плановому порядку, а на підприємстві, каже компанія, проведуть ремонт обладнання.

Виробництво автомобілів поновиться 16 травня. Раніше "УАЗ" 14-15 березня переривав збирання автомобілів для "проведення позапланової інвентаризації". 

Реклама:

"УАЗ" – основний актив гурту "Соллерс Авто". У групи в Росії є спільні підприємства з Ford (ТОВ "Соллерс Форд", Єлабуга), Mazda ("ТОВ Мазда Соллерс Мануфекчурінг Рус", Владивосток) та Isuzu (ТОВ "Ісузу Соллерс", Ульяновськ). 

Це не перший випадок, коли російські автовиробники призупиняють чи скорочують виробництво. Так, російський "АвтоВАЗ" запровадив режим чотириденного робочого тижня на виробничих майданчиках у Тольятті та Іжевську з 6 червня. 

Працівники заводу також йдуть у корпоративну відпустку з 4 по 24 квітня через "тривалу кризу в постачанні електронних компонентів".

Нагадуємо:

Нові автомобілі в РФ на тлі девальвації рубля та припинення поставок подорожчали в середньому на 40% за березень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: