Частина клієнтів російського ВТБ "загубили" свої американські акції через санкції

Понеділок, 11 квітня 2022, 12:20 -

Після накладення західних санкцій на низку російських банків, зокрема ВТБ, вони почали переносити інвестрахунки клієнтів іншим брокерам, але деякі портфелі акцій загубилися.

Про це пише російський Forbes.

Завдяки запровадженим санкціям США проти "ВТБ банку", "Откритія" та Совкомбанку брокерські підрозділи цих банків втратили можливість здійснювати транзакції в доларах та будь-які угоди з іноземними контрагентами.

Як наслідок, для клієнтів брокерів цих банків торгівля іноземними паперами стала неможливою. Аби клієнти не втратили свої інвестиції, брокерські частини "ВТБ" та "Откритія" почали повідомляти клієнтів про переведення їхніх іноземних паперів на рахунки інших брокерів. ВТБ переводив клієнтів на обслуговування до брокерських підрозділів "Альфа-банку" (який згодом теж опинився під санкціями) та Россельхозбанка.

Реклама:

Але частина клієнтів банку скаржаться, що їхні рахунки так і не перенесли іншим брокерам. У "ВТБ" кажуть, що проблема полягає у внутрішніх документах щодо роботи зі сторонніми брокерами.

Після санкцій на "Альфа-банк" він теж почав переводити брокерські рахунки третій компанії "А-інвестиції", яку заснував сам банк і його співробітники. У новій структурі 34% належить "Альфа-банку", а керівнику брокерського бізнесу Альфа-банку Іллі Васильєву та керівнику дирекції брокерських операцій банку Сергію Рибакову – по 33%

Нагадуємо:

У перший день повномасштабної війни 24 лютого президент США Джо Байден оголосив про новий пакет санкцій проти РФ: експортні обмеження, санкції проти ВТБ, а також санкції на експорт високотехнологічної продукції в Росію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: