"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Байден оголосив деталі нових санкцій проти Росії

Четвер, 24 лютого 2022, 20:50

Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет санкцій проти РФ - зокрема, йдеться про експортні обмеження, санкції проти ВТБ, а також санкції на експорт високотехнологічної продукції в Росію.

Про це він сказав під час звернення.

"Ми обмежимо здатність влади Росії діяти в доларах, євро, єні... Введено санкції проти банків, які володіють активами на трильйон доларів, і відключимо банки від фінансової системи, включаючи ВТБ, який має 250 млрд доларів активів", - сказав Байден.

"Ми зупинимо здатність Росії фінансувати і нарощувати військо. А також обмежимо їхню можливість конкурувати у хайтек-економіці 21 сторіччя", - додав він.

Реклама:

За його словами, він уже бачить результат підготовки санкцій - рубль обвалився до історичного мінімуму, а ринок російських акцій просів.

Він додав, що США вже наклали санкції на російські банки з активами понад трильйон доларів, які разом складають близько третини банківської системи РФ.

"Сьогодні ми наклали санкції на ще 4 російські банки, в тому числі ВТБ, другий найбільший барк Росії з активами $250 млрд",  - додав він.

"У вівторок ми закрили можливість для російського уряду позичати у американських та європейських інвесторів. Тепер ми запровадимо ті самі обмеження для найбільших російських державних підприємств - компаній з активами понад $1,4 трільйони", - підкреслив Байден.

За його словами, санкції мають вбити високотехнологічні галузі, включно з ракетною програмою.

Він пояснив, що йдеться про санкції не з боку США, а з боку великої кількості країн.

"27 держав ЄС, Британія, Канада, Австралія, Японія, Нова Зеландія та багато інших посилять спільний ефект нашої відповіді", - заявив він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: