У РФ винороби прогнозують зростання цін на вино до 20%

П'ятниця, 1 квітня 2022, 18:55

Зростання витрат на всі імпортні комплектуючі, необхідні для виноробства, неминуче призведуть до подорожчання російського вина - мінімум на 15%.

Про це пише РБК із посиланням на учасників ринку.

Так, за словами винороба та голови Асоціації виноградарів та виноробів Олега Рєпіна, зараз російські виробники мають труднощі з логістикою. 

Цього року зростання вартості вітчизняного вина в роздріб може становити 15-20%, вважає Рєпін.

Реклама:

За словами експерта, імпортні пробки можна замінити, проте для цього буде потрібно переоснащення лінії розливу. 

Партнер консалтингової компанії Double Magnum Ігор Сердюк стверджує, що в Росії є лише один виробник із власним бондарним виробництвом (виготовленням бочок) – "Фанагорія". 

"Сердюк каже, що російські винороби мають "інерційний" запас необхідних комплектуючих, сировини та препаратів та їх дефіциту не буде. Проте, на його думку, російський споживач не готовий купувати дороге російське вино. Експерт також зазначив, що у 2021 році був "катастрофічно" поганий урожай: уже тоді галузь очікувала, що ціни на вино зростуть у середньому на 15%", - йдеться у повідомленні.

Керівник інформаційного центру WineRetail Олександр Ставцев вважає, що російські винороби зможуть замінити європейські пробки на алюмінієві, пластикові або технічні волокна.

Нагадаємо:

Девальвація рубля та логістичні проблеми може призвести до падіння імпорту алкоголю в РФ на 20-40% у річному вимірі.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: