Щоб уникнути націоналізації: "Газпром" припинив участь у німецькій "дочці" та її активах

П'ятниця, 1 квітня 2022, 16:39

Російський "Газпром" припинив свою участь у німецькій компанії Gazprom Germania і всіх їй активах, серед яких Gazprom Marketing & Trading.

Про це повідомляє прес-служба компанїі.

Наразі дочірні компанії "Газпрому" в Європі зазнають тиску, оскільки клієнти та ділові партнери відмовляються вести з ними справи, зазначає Bloomberg.

Нагадаємо:

Реклама:

Міністерство економіки Німеччини розглядає можливість націоналізації підрозділів "Газпрому" і "Роснєфті" в країні через занепокоєння щодо безпеки енергопостачання, пише німецьке видання Handelsblatt з посиланням на свої джерела в уряді.

Зазначається, що після активації плану надзвичайного стану днем раніше, Німеччина розглядає інші кроки для забезпечення безпеку енергопостачання. Зокрема, топ-посадовці уряду обговорюють експропріацію та націоналізацію німецьких дочірніх компаній російського Газпрому та Роснєфті.

Підставою таких обговорень, у яких також бере участь канцлер Олаф Шольц, є занепокоєння щодо безпеки поставок у Німеччині, як підтвердили Handelsblatt декілька представників уряду. У разі дисбалансу цих компаній, системно важливих для Німеччини, федеральний уряд хоче запобігти масовому погіршенню енергопостачання.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: